2006-01-08

SR ljuger?

SR:s korre i Washington Thomas Nordegren rapporterar att Tom DeLay avgår och skriver för det första att lobbyisten Jack Abramoff var nära vän till DeLay, vilket vad jag kunnat läsa mig till inte stämmer. De hade mycket mer varandra att göra, men blev aldrig vänner, skriver Washington Post.

Sen kommer det som jag tror är en lögn, och är ganska säker på det:

"Häromdagen erkände DeLays näre vän lobbyisten Jack Abramoff att han mutat flera ledande kongressledamöter bland dem Tom DeLay."

Den första delen stämmer, att Jack Abramoff erkänt att han mutat flera kongressledamöter, men han har ännu inte angivit vilka. Och han har defenitivt inte pekat ut Tom DeLay.

Det gör inte att Tom DeLay är oskyldig, men läser man artikeln utan någon mer information så tror man att han är skyldig, och att han avgår på grund av det. Troligen har hans avgång med Abramoff att göra, eftersom hans kollegor har blivit nervösa och vill byta ut alla som kan ha något med korruption att göra.

Jag har utan problem härifrån Sverige, på min fritid, kunnat läsa mig till detta. Det borde Thomas Nordegren klara från Washington, på heltid.

1 kommentar:

Mathias Sundin sa...

Men du har inte heller läst någonstans att han pekat ut DeLay?