2006-01-22

En aningslös idiot

Roland Andersson är arg för att han har framställts som en aningslös idiot efter sina uttalanden om kvinnor och Saudiarabien. Jag vet inte exakt vad han har sagt i första läget, men misstänkt att han på något sätt blivit felciterad. Nu när jag läser hans uttalanden från den senaste presskonferensen så verkar karln mer än lovligt korkad, eller kanske bara socialist. Han säger bland annat (enligt Aftonbladet):

"Har våra högsta politiker sagt att det är hemskt att vi spelar fotboll mot Saudiarabien, förväntar man sig att det måste komma ett politiskt beslut att vi tar hem våra företag..."

Politiskt beslut om att ta hem våra företag? Hm Roland, det är privata företag, de ägs inte av staten. Men med uttalanden som dessa så är det kanske inte lika svårt att förstå att Roland inte riktigt hajar det där med privat ägande. Så här sa han 1977 inför en match mot Argentina:

"Jag är helt emot regimen i Argentina. Det är heller ingen hemlighet att jag är socialist och att jag föredrar att spela fotboll i socialistiskt eller kommunistiskt styrda länder."