2005-12-05

Pirro har problem

Jeanine Pirro (tidigare inlägg här, här och här) som utmanar Hillary Clinton i senatsvalet i New York nästa år har problem. Efter att ha presenterat sin kandidatur för några månader sedan så har det inte gått som förväntat. Många hade hoppats och trott att Pirro verkligen kunde ge Clinton en match och att detta allvarligt skulle skada henne i presidentvalet 2008.

Men nu sägs det att avgående guvernören och republikanen George Pataki har rått Pirro att hoppa av senatsvalet och istället satsa på åklagarjobbet (som också utses i val). Det pratas också om andra namn som tidigare kongressledamoten Rick Lazio. Pirro säger dock att kampanjen går extremt bra och att hon är kvar i den, i alla fall just nu.

Allt detta är naturligtvis mumma för Clinton som kan fokusera på att samla in pengar (hon har redan 14 miljoner dollar i kampanjpengar) och vara engagerad i rikspolitiken istället för att kuska runt i New York. Republikanerna behöver antingen ställa sig bakom Pirro och verkligen ge henne allt stöd hon kan få, eller hitta en riktigt bra utmanare till Clinton. De behöver försvaga hennes ställning på hemmaplan och som det är nu ser republikanerna bara svaga ut.

Detta är förresten inlägg nummer 1500 på denna blogg. Skål!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett nytt liberalt parti håller på att startas. Till skillnad från de stora drakarna är det ett parti som inte tummar på sina principer för att vinna makt och inflytande som inte är någonting värt om de schabblar bort sina grundläggande ideér om hur ett rättvist samhälle ska vara beskaffat. Läs mer här:

http://www.liberalapartiet.se/

Mathias Sundin sa...

Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

Står det när jag försöker besöka adressen.

Anonym sa...

Den som väntar på något gott..