2005-10-01

Svenska lärdomar från USA

Vad kan den svenska borgerligheten lära från situationen i USA (se tidigare post), där demokraternas strategi är att vara mot. Jag tror vi kan lära en hel del. Just nu jobbar Allians för Sverige väldigt mycket på att visa sig som ett trovärdigt regeringsalternativ och att de kan komma överens om de stora linjerna i politiken. Det är bra, förutom senaste tidens eviga hattande.

Men det som inte alls är lika samordnat är motståndet mot sossarna. Jag tycker att borgerligheten ofta reagerar på det som sossarna gör, men inte med något genomgående budskap. Ja budgeten var dålig och massa valfläsk, men vad vill ni få fram? Är det att sossarna som skrutit så mycket om ekonomin nu inte alls bryr sig om det längre? Se då till att ständigt jobba in det.

Genom att bara borgarna reagerar så är det ändå sossarna som styr dagordningen. Borgerligheten måste samla sig runt vad vi tycker är dåligt med sosseregeringen idag och inte bara vad vi tycker är bra med Allians för Sverige. Dålig budgetdisciplin kan vara en sån sak.

Inga kommentarer: