2005-10-31

Skrytsamma sossar

Göran Persson menade i sitt tal till kongressen att sossarna måste bli bättre på att skryta. Alltså ska de inte prata om de senaste fyra åren, utan om det som hände för 50 år sedan. Jag vet inte, men det känns som om dom inte är helt nöjda med senaste mandatperioden, och varför ska man rösta på ett parti för vad dom gjorde för 50 år sedan? Men sossegräsrötterna hänger gärna på i skrytet. Till exempel Flora Villalobos Castillo från Stockholms län:

"Tänk om vi skulle skryta mer än så och ärligt säga

– Vi har byggt upp Sverige!"


"Varje liten del, varje liten reform, varje pusselbit har vi sossar satt dit."

Jo, precis. För inte har de som bott här i landet gjort något, förutom varit duktiga nog att rösta på sossarna. Någon mer som får kräkreflexer?

3 kommentarer:

Robert Nordman sa...

"Varje liten del, varje liten reform, varje pusselbit har vi sossar satt dit."

Bra. Då tar de äntligen på sig ansvaret för alla systemfel och idiotier som finns.

Det var ju på tiden.

Men samtidigt så är det ju faktiskt inte sant. Det tidiga 1900-talets historia präglades i lika hög grad av den ekonomiska tillväxten som hade sin grund i det liberala 1800-talet, och av demokratiseringskampen där sossarna inte stod längst fram i ledet.

"Varje liten del (utom sådant som rösträtten), varje liten reform (utom sådant som de första socialförsäkringarna), varje pusselbit (utom sådant som den allmänna skolan) har vi sossar satt dit."

Anonym sa...

Ska sossarna skryta mer? Herre gud - jag går och gräver ner mig. Säg till när GP avgått så kommer jag upp igen.

Sossarna är liksom en ironi på sig själva - "Vi har sedan urminnestider skapat problem i det svenska samhället men nu ska du rösta på oss för denna mandatperioden kan vi faktiskt fixa dem!"...

Mathias Sundin sa...

Mycket bra kommentarer!