2005-10-29

Moteld

Idag börjar sossarnas 35:e kongress och de sex dagarna kommer bli en kanonad av valfläsk och nya attacker på högern. Enligt DN är det inte så svårt att lista ut när olika utspel kommer, imorgon är det äldreomsorgen som ser ut att bli sossarnas kanske största grej inför valet, på måndag arbetslösheten och på onsdag en gammal klassiker - tandvård. Gärna en medalj, men först något att bita i den med, typ. Alla stridsfrågor är lagda på kvällarna när TV-sändningarna slutat och ingen tittar på nyheterna längre.

Jag hoppas att de borgerliga lagt upp tänkbar moteld. Det duger inte att låta sossarna dominera helt själva under en vecka. Den här veckan blir avgörande för sossarna om de kan komma igen, och har vi i högern svar på tal i en enad front så kanske vi t o m kommer se några splittringsreportage när media frågar kommunisterna och miljöpartiklarna vad de tycker.

4 kommentarer:

Robsten sa...

Du och jag har helt olika syn på hur en strategi skall lädggas upp, (nu snackar vi inte innehållet i politiken). Vore jag borgerlig partistrateg så skulle jag ge ordern, -"Ligg lågt, spar på krutet, förslagen, argumenten till senare", det är nämligen långt till valet, enda chansen att det borgerliga blocket förlorar valet med denna medvind är en för tidig formkurva, då hinner sossarna, (i realiteten den enda motståndaren, de övriga tar kol på sig själva), få in sina motargument. Det är betydligt bättre att studera sossarnas argument, fundera i lugn och ro på de mest effektiva motargumenten, när det är dags, INTE FÖR TIDIGT, slår man till i enad front. detta skall ske så sent att sossarna inte hinner samla sig till en kraftfull motoffensiv.

Mathias Sundin sa...

Min åsikt grundar sig att borgarna alltid är för veka i sina motargument. Det räcker inte (bevisligen) att vänta till valrörelsen för att plocka fram sina argument. Sossarna hamrar in dem dag ut och dag in och det funkar fruktansvärt bra. Borgarna har inte sagt mot om hur det var i början på 90-talet så sossarnas propaganda har blivit fakta.

Sossarna är experter på att ta över borgerlig politik även om de sågat den i 10 år innan, borgarna har inget motmedel.

Sossarna är mästare på att gå i opposition mot sig själva, säga att visst det kan bli bättre, och tom säga hur jävla dåligt det är, men med borgarna hade det varit värre och borgarna har inget motmedel.

Därför förlorar vi också val efter val.

Robsten sa...

Det enda sossarna gör nu tycker jag, är att lova pengar, än hit än dit. undrar om inte många väljare börjar tröttna ändå, de flesta vuxna människor vill inte betraktas som amåbarn som man kan muta med lite godis. Allt detta skulle borgarna kunna utnyttja mycket bättre, det skulle också ha den fördelen att sossarna skulle bli tvungen att reformera sig en aning.

Anonym sa...

Om vi ska hoppas att väljarna plötsligt tröttnar så är vi illa ute tror jag. Sossarnas strategi har funkat sedan Hedenhös, den lär funka igen om vi inte gör motstånd.

/Mathias