2005-10-29

Malaj Hans Göran Persson


Henrik Alexandersson har tagit på sig de granskande glasögonen och tittat på Göran Persson betyg från tiden som värnpliktig. I USA är detta ofta ett hett ämne, inte minst i presidentval. Tidningen Metro gjorde därför en liknande genomgång av svenska partiledare förra hösten och kom fram till att ingen uppgift fanns om Göran Perssons betyg i Pliktverkets arkiv. Men Persson gräver lite i sitt eget minne och tror att han fick typ 10-9-9 i betyg.

Men Hax beger sig till Krigsarkivet för att kolla, och där finns inte heller några anteckningar om Perssons betyg. Andra kort är noga ifyllda men här finns inget.

"I rimlighetens namn bör det befäl som fyllde i hans uppgifter om fullgjord värnplikt i stamkortets fält 13 rad 1 - vid samma tillfälle - ha fyllt i resten av uppgifterna i raden. Det handlar alltså inte om att någon har glömt att "skriva ut" Persson ur det militära. Om inte befälet föll död ner innan hela raden fyllts i, har de militära vitsorden medvetet utelämnats. Av någon anledning."

Intressant och kul iniativ av Alexandersson, gå till hans blogg och läs mer om malaj Persson.

4 kommentarer:

Karolina Lassbo sa...

Åh vad jag älskar den där bilden på Persson! Den är klockren! Jag kan inte rå för att jag ler varje gång den kommer upp. Ett mästerverk, både vad gäller styling och attityd. Kultförklarad snart va? Suveränt.

Mathias Sundin sa...

Ja, den är som tagen ur nån löjlig film från den tiden. Svårt att beskriva den, en bild säger mer än..

Anonym sa...

Det är ju inget nytt att GP skönmålar sina obefintliga meriter. Om jag i hastigheten minns rätt har han ju påstått sig vara socionom (påbörjat studier men icke avslutat?), kemist (nog aldrig varit ens i närheten?), kärnfysiker (kärnkraftsdebattörrollen) och så vidare. Man kan jämföra med en annan socialist nämligen Tok-olle Johansson som inte ens klarade sig igenom Handelshögskolan! (Nu är han ordf. i Systembolaget - minns Ni när han stod i Öresund med uppkavlade byxben och gjorde stopptecken till byggandet av bron- woa fiskarna skulle dö och hela Östersjön - en bro som med några promille inkräktade på strömningstvärsnittet skulle tydligen fungera som den 100procentiga dämningen. Och nu ser denna tragikomiska figur som sin huvuduppgift att hindra ICA m fl att förbättra urvalet av viner i landet).
Åter till Göran - det fantastiska är ju att "någon" undanröjt alla bevis i ärendet? Har man hunnit sudda ut all dokumentation om hedersdoktoratet också? En malaj med 10,9,9 - no way. Varför blev han nedklassad förresten? Hur såg hans gula IQtestkort ut? Är det också bortstädat? Den politiska banan är karriärvägen för oseriösa storkäftar som lever kräseligen på att blåsa valboskapen. Nu skall det tjackas pensionärer för 10000 mille!

Anonym sa...

Du får fråga Henrik Alexandersson allt det där. Han har en pdf med lite inscannat material på också.