2005-10-04

Miers föreslogs av ledande demokrat

Harriet Miers är Bushs val som ny HD-domare. Enligt Harry Reid, demokraternas ledare i senaten, ska han ha rekommenderat Bush att överväga Miers vid en frukost för ett par veckor sedan. Innan valet av både John Roberts och Harriet Miers har president Bush och hans medhjälpare konsulterat flera senatorer om deras åsikter, och att han nu väljer en person som en demokrat rekommenderat måste svida i skinnet hos en del republikaner.

Republikanerna är inte alls så förtjusta i valet eftersom de inte vet var Harriet Miers står och att en rejäl debatt om traditionella stridsfrågor, som om abort, uteblir. Därför kommer både demokrater och republikaner att begära ut dokument som Miers producerat under sin tid i Vita huset.

Bush får en del kritik just nu av sina egna, men skulle det visa sig att Miers röstar "rätt" i viktiga republikanska frågor så kommer han naturligtvis framstå som ett geni som så lätt lyckades få igenom en sådan domare. För även om det inte kommer lika smidigt som för Roberts så kommer Miers bli godkänd med ganska klar majoritet och någon filibuster är inte trolig. Men man kan ju fråga sig var hon står när Harry Reid rekommenderade henne.

Inga kommentarer: