2005-10-04

Ibland blir jag så trött

Åsa Mattson på Aftonbladet överraskar mig aldrig i sin otroliga enfald och jag blir så förbaskat trött på detta reflexmässiga i att döma ut en person utan att man vet ett skit om den. Nu dömer Mattson ut Bushs val till ny HD-domare i USA, Harriet Miers, eftersom hon är "ärkekonservativ".

Det som de ärkekonservativa i USA gnäller över är att Miers inte är tillräckligt ärkekonservativ! Läs för fan en tidning innan du spyr ut dina idiotiska åsikter! Ursäkta, men jag blir så trött. Jag var själv lite avvaktande kritisk i min första kommentar om Miers, men jag väntar med omdömet innan jag vet mer.

3 kommentarer:

Jefferson Smith sa...

Skickade ett mail till Åsa:

"På samma tidning som du skriver på (ja, Aftonbladet) står det att läsa: "Ingen tvekan råder om att Bush har klart för sig var Miers står i en rad viktiga frågor – men resten av USA står som levande frågetecken."

Hur kan det komma sig att du vet att hon är "ärkekonservativ" när alla står som frågetecken, och när den enda kritiken hon fått hittills är att hon inte är tillräckligt konservativ? Sitter du på nån sorts inside information?

Och det här med att det inte alltid är bättre med en kvinna, det är jag i och för sig glad över att du tycker men är inte meningen med feminism att stötta alla kvinnor, inte bara de som bär på samma åsikter som ni? Jag kanske missuppfattat nåt."

magnus sa...

En (obegriplig??) metakommentar:

Åsa är ju en så klar vänsterparti-gängare samt vänsterpolitiskt radikal som man kan tänka sig en journalist. Ofta känns det bara utslitande att ens behöva ta upp och nämna vad slika skriver.

Man blir tröttare på tugget än vad som känns riktigt hälsosamt; Vilhelm Moberg ska ju ha ångrat att han inte lämnade Sverige tidigare mtp de politiska strider i Svedala han hade kunnat slippa...
Men du är i alla fall i bra form ser jag!

Vilka läser och tar intryck av sidor som Åsas sida på Aftonbladet? Radikalt vänstersympatiserande kvinnor och en del vänstersympatiserande män?

Ärkevänstertoken Åsa Linderborg, en annan ultravänsterskribent, läses kanske av en aningen bredare krets på kultursidorna? Det är säkert bra att påpeka klavertramp av dessa även om det är tröttsamt. Bara att blogga mot mediavänstern tills insikter spridits, paradigm växlat och det regerande mediavänsteretablissemanget faller i glömska. Ett måste/nödvändigt mål! (Tyvärr inte så starka motkrafter mot mediavänstern utanför bloggsfären.)

BRA JOBBAT!!!


(Dick Erixon har förresten en bloggpost med perspektiv i dag, "SVERIGE SAKNAR INTELLEKTUELL DEBATT".)

Mathias Sundin sa...

Ja egentligen borde man göra det mycket mer, men man orkar inte. Jag orkar inte ens läsa skiten ibland, än mindre bemöta det. Men ibland rinner sinnet över och man vräker ur sig lite. Om det gör någon skillnad vet jag inte.