2005-09-05

SR om Roberts

Hittills har rapporteringen om John Roberts nominering till chefdomare varit ganska bra, men jag måste ju gnälla på något och det finns ett par lustiga småsaker i en bakgrundsartikel hos Sveriges Radio.

Där står bland annat att "En domare till högsta domstolen i USA utses på livstid och utnämningen av den femtio årige John Roberts ger Bush möjligheten att påverka den politiska utvecklingen långt efter det att han om två år avgår som president."

Antingen kan Johanna Petersson som skrivit artikeln se in i framtiden, eller så kan hon inte räkna. George W. Bush tillträdde sin andra mandatperiod på fyra år i januari 2005. Den slutar med andra ord i januari 2009. Nu är det september 2005, vilket gör att Bush har knappa 3½ år kvar.

En annan grej som är lite kul, men väldigt petigt från min sida. Jag skulle inte vara så gnällig om jag inte hade så tråkigt just nu.

"Roberts är respekterad i båda läger som jurist och trots en tuff utfrågning tror de flesta att Bush gjort ett listigt val som inte orsaker det politiska tredje världskrig som många fruktat."

Jag har helt missat de två tidigare politiska världskrigen, när var dom?

2 kommentarer:

Jonas N sa...

Spontant tolkade jag det lite annorlunda.

Antingen syftar hon på att där finns ett eftermäle efter Bush, vilket kommer att vara påtagligt även efter hans presidenttid, eller kanske hon menar att Roberts när han väl är installerad går att påverka (ffa av Bush när denne pensionerat sig)

Dom två världskrigen!? Kan det ha varit de två föregående presidentvalen? De har ju iaf beskrivits så på denna sidan av Atlanten

Anonym sa...

Skulle gissa att den ena är nomineringen av John Bolton. Men världskrig....