2005-09-05

John Roberts ny chefdomare

Jag hade precis satt mig för att börja skriva en kommetar där jag skulle argumentera för att John Roberts skulle bli Bushs val som ny chefdomare i USA. När jag kollar lite länkar ser jag att Bush precis har nominerat honom till just det. Trott om ni vill.

Hur som helst, ett klokt val. Roberts har inte rört upp speciellt mycket känslor, mest för att han har lämnat väldigt få åsikter efter sig. Det finns inga kontroversiella skrivningar som upprör folk till höger eller vänster. Alla verkar dessutom respektera honom för hans juridiska kunnande och stora respekt för juridiken och rättsväsendet.

Troligen kommer han för många kännas som mindre "farlig" än William Rehnquist, även om inte det kommer stoppa en del från att motsätta sig honom.

Spekulationen går nu istället vidare till vem som ska ta den plats som var tänkt för Roberts. O'Connor är kvinna och det är väl inte omöjligt att en kvinna också tar platsen om det finns någon som inte är för kontroversiell.

Det var otroligt snabbt hanterat av Bush, uppenbarligen var det uttänkt från början att Roberts skulle ta över efter Rehnquist som troligen inte hade fortsatt mer än ett år till i domstolen. Frågan är om han nu får kritik för att han nominerade Roberts för snabbt - Rehnquist har knappt kallnat, än mindre kommit i jorden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om Roberts lever lika länge som företrädaren har han 30 år på sig. Det betyder knappast att Busch styr USA i 30 år till.

Roland PMs uppror mot vänsterpropagandan i svensk press var uppfriskande. Äntligen slipper Dick E vara en ropandes röst i öknen.

En helt annan sak se 200 mille i slasken i Ylva Johanssons bolag "Att veta AB" (borde väl ha hetat Mindre vetande AB eller Ovetande AB!). Tidvis var omsättningen lika med hennes lön på 116.000 per månad. Det var tydligen en stor besparing att hon fick bli minister. Njä förresten plötsligt slår det mig att hon nu har ännu mera skattepengar till sitt förfogande - fy satan arma Sverige!