2005-08-10

Skrytvalsen

Jag såg nyss Thomas Östros, näringsminister, sitta på TV och skryta hur bra Sverige är. Vi är inte nöjda men vi är mycket bättre än högerregeringarna. Motståndare i debatten var Fredrik Reinfeldt som sa det jag tror många tänker, att den där skrytvalsen är motbjudande. Människor kan se sig omkring och se hur det står till i konungariket Sverige och det är ingen trevlig syn.

Folk vet också att sossarnas öppna arbetslöshet bara är skitsnack. Den verkliga arbetslösheten är inte dubbelt så hög, eller ens tre gånger så hög, den är cirka fyra gånger så hög än vad sossarna säger och det vet folk.

Dessutom blir det lite svårt för dom att prata om vilka hemska jobb moderaterna vill skapa när Persson själv säger att nu ska det hängas upp gardiner i äldreomsorgen.

Jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen, retoriken funkar inte. Det går inte hem längre, det går inte att skrämmas med högerspöket eller få folk att tro att allt är så himla bra och att gräset inte alls är grönare på andra sidan.

Inga kommentarer: