2005-08-09

En rejäl utmaning för Hillary

Jeanine F. Pirro har bestämt sig för att utmana Hillary Clinton om hennes plats i senaten där hon representerar staten New York. Pirro är åklagare i staten och välkänd i New York. Hon kan komma att ge Hillary en rejäl match och hon kommer få ett enormt stöd från republikaner runt om i landet och från de ledande i Washington DC. För skulle hon slå Hillary innebär det med stor sannolikhet att Clinton är borta från möjligheten att bli presidentkandidat och även om Pirro inte vinner så försvagar det henne om det går dåligt.

Pirro börjar sin utmaning med ett klockrent angrepp. Hon säger att Clinton bara ska använda senatsplatsen för att kunna bli president, att hon inte kommer jobba för New York-borna. Hennes deltid är sämre än min heltid, säger Pirro.

Det har hon också alldeles rätt i så det är ett argument som kommer gå hem hos många. Och vad ska Hillary säga? Klart hon kommer säga att hon är inställd på senaten, att hon inte funderar på presidentposten, men hon kan inte garantera och lova att hon inte ska försöka bli demokraternas kandidat, då måste hon bryta löftet snart och det är ingen bra början på en kampanj.

Pirros nackdel är hennes åsikter, hon är för gay-rättigheter och abort och det gillas inte av en del republikaner. Men möjligheten att sätta käppar i hjulet för Hillary Clinton kan nog vara ännu med lockande.

Inga kommentarer: