2005-08-03

Så fel hon har, Linderborg

Via Jonas Morian hittar jag ett intressant och oerhört felaktigt uttalande från terroristernas bästa vän Åsa Linderborg:

"Terroristerna vill inte åt det västerländska samhället och vår demokrati utan de vill att USA och Israel ska sluta ockupera länder helt enkelt."

Om vi då jämför det med vad Al Qaida själva skriver:

"The first thing that we are calling you to is Islam."

"The second thing we call you to, is to stop your oppression, lies, immorality and debauchery that has spread among you. We call you to be a people of manners, principles, honour, and purity; to reject the immoral acts of fornication, homosexuality, intoxicants, gambling's, and trading with interest."

"It is saddening to tell you that you are the worst civilization witnessed by the history of mankind:

You are the nation who, rather than ruling by the Shariah of Allah in its Constitution and Laws, choose to invent your own laws as you will and desire. You separate religion from your policies, contradicting the pure nature which affirms Absolute Authority to the Lord and your Creator."

"If you fail to respond to all these conditions, then prepare for fight with the Islamic Nation."

Oh ja, dom vill verkligen bara att USA och Israel ska försvinna från Palestina. Det är en av många saker de vill. I grund och botten vill de att resten av världen ska införa deras tolkning av sharialagar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har funderat på det där med:

"people of manners, principles, honour, and purity; to reject the immoral acts of fornication, homosexuality, intoxicants, gambling's, and trading with interest"

Och sen försöker jag få ihop detta med hur män(niskor) lever och lever ut i Islamska kulturer. Jag läste denna intressanta krönika idag:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=413861

Nu är det andra- (och 3:e) handsberättelser, men dock konsistenta med många andra.

Jag kan inte få ihop någon mening alls mellan dessa två beskrivningar av islamsk kultur. Inte ens mellan visionen i den ena, och samma i den andra.

Sen tror jag iofs inte att man skall lita på att en terrorist svarar ärligt på frågan:

Vad vill ni egentligen!

Inte ens om han får tala till punkt ostört!

Robsten sa...

Jag vet inte hur Linderborg kan veta det hon skriver. Hon är antagligen inte du och bror med Usama. Dock har de länder som utsatts för attentat haft trupper i Irak, första attacken på TwinTower undantagen. Ockupationen har ju i alla fall inte hjälpt. När det gäller att införa Sharia i väst så har väl inget haft så stor negativ effekt som dessa attentat, snacka om badwill för Islam. Vill dom att Islam skall vinna insteg i väst så har de gjort precis helt fel, det kanske är den enda goda effekten av dessa attentat, då är jag riktigt cynisk, jag hoppas ni står ut med det, någon måste säga det högt, det många tänker.

Mathias Sundin sa...

Finns inget klart samband mellan trupper i Irak och terrorattentat, därmed inte sagt att det inte har något med saken att göra. Att vi ska införa sharialagar är ett av deras mål, att vi ska dra från det de tycker är deras länder är ett annat.

De är väldigt sura på de regeringar på hemmaplan som hindrar dem från att införa sharialagar, därav attentat i t ex Saudiarabien.

Anonym sa...

Flera inlägg mot Linderborg finns på http://www.tyckfrihet.blogspot.com

Anonym sa...

"Sverige är frihetens land" - Usama.

Konstigt att han säger så va...

magnus sa...

Det är visst legio att "mullorna" i arabvärlden vill skicka sina söner till de bästa amerikanska universiteten, så i retoriken får de vara försiktiga med kritik mot det amerikanska samhället när det är dags. Deras egna länder har ju just genom den åsiktsförtryckande varianten av islam som mullorna försvarar inga skolor som duger åt dem, och som sagt anser mullorna att det i deras retorik rakt igenom förtappade amerikanska samhället ändå har de absolut bästa lärosätena. Det senare stämmer såklart, men man kan inte beskylla åsiktsförtryckande islamiska företrädare för konsekvens. (Kunskap och makt för att sen förgöra kunskapen, eller hur ser agendan ut egentligen?)

Läste just om detta i en text av kanadensiskan Irshad Manji.