2005-08-09

Schyman inte ohotad

Gudrun Schyman säger att hon står till förfogande för att bli partiledare för Fi eftersom hon har mycket politisk kunskap som de andra inte har. Men Ebba Witt Brattström vill ha en man i ett delat ledarskap.

Fi kommer inte klara sig utan Gudrun som partiledare, det finns inte en chans. Hon är fantastiskt skicklig i debatter och överlag en slipad politiker, det är ingen av de andra. Om hon skulle kompletteras med en man (vilket hon inte vill) så vore det också mycket smart. Idag är Fi enbart kvinnor, i alla fall i ledningen och en man där skulle försvåra för motståndarna att prata om ett kvinnoparti.

Nionde september har de stormöte, då bestäms det. Jag tror Gudrun står där själv då på toppen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är sexistiskt av Gudrun att bedöma sina kollegor efter deras kön.

Robsten sa...

Glöt verkar det vara med hennes skattefusk, taxiresor för hennes portfölj och annat. Jag tror de kommer in i riksdagen, om de kommer in måste V eller MP åka ur, att alla tre skulle få plats i riksdagen är inte troligt. Då blir det en borgerlig valseger, kanske det blir i alla fall men. Det finns ingen chans att Fi skulle få in sin politik, hur det än går så är det kört, kommer de in i riksdagen så innebär det ju att borgarna styr.

Anonym sa...

Schyman är enligt mig inte en bra debattör, däremot är hon duktig på att avbryta andra debattörer mm och på det viset kunna framstå som en skicklig debattör.

Mathias Sundin sa...

Jag bedömer hur skickliga de är utifrån hur jag tror att de får med sig de som tittar på debatten. Där kan naturligtvis Gudrun stöta bort en del, men hon kommer hem stenhårt hos på hennes sida av politiken.