2005-08-04

2008: Bara 1170 dagar kvar

Till nästa presidentval alltså, och jag längtar som bara den.

Cirkusen är redan igång även om alla ännu så länge går som katten kring het gröt, de säger att de funderar på det, testar intresset, är helt fokuserade på senatsvalen 2006 osv. Men helt klart är att det finns en 10-15 personer som inget hellre önskar än att bli nästa leader of the free world och tänker försöka bli det.

Media är också tidigt ute och redan har 21 opinionsundersökningar genomförts där olika match ups testas mot varandra. I den senaste, från Washington Times, så har republikanerna ett övertag i samtliga fiktiva val.

John McCain (rep) v. Hillary Clinton (dem) 50-45
Rudy Giuliani (rep) v Hillary Clinton 50-45

John McCain v. John Kerry (dem) 54-41
Rudy Giuliani v. John Kerry 54-41

64 procent av väljarna har en positiv åsikt om Rudy Giuliani, 51 procent har motsvarande om McCain. 53 procent har en positiv åsikt om Hillary Clinton, men de med en negativ åsikt (43%) om henne är nästan dubbelt så många än de som har en negativ åsikt om John McCain (22%) och få tycker illa om Americas mayor Rudy Giuliani (19%). John Kerry hamnar på 48 procent negativa.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att din oro för Hillary är överdriven. Inse hon kommer inte att bli president.

Mathias Sundin sa...

Min oro för Hillary? Jag har ingen oro för någon person, jag försöker bara läsa och analysera. Mitt tips är att hon inte blir president.

Anonym sa...

Vem vill du se som president efter valet 2008?

Mathias Sundin sa...

Vet inte riktigt, kommer att vänta med att bestämma mig, men just nu, utan någon jättekunskap - Giuliani. Du?

Anonym sa...

Rush Limbaugh! :)
Ärligt talat så är jag fortfarande osäker. De mest intressanta kandidaterna väntar oftast till sista stund och låter de till synes uppenbara valen få sina 15 minuter innan de gör entre, och ändrar hela spelplanen.