2005-07-27

Vad vill islamisterna?

Jag har efterlyst mer fakta och kunskaper i diskussionen om terrorismen. Wille Faler (via Hax) bidrar med en del genom att läsa det brev Usama bin Laden skrev 2002. Där punktar han upp vad det handlar om. Detta är en mycket intressant skrift som jag rekommenderar er att läsa om ni är intresserade av att förstå islamisterna. Jag tror det är ganska ärligt. Det här är inget de skäms för, de försöker inte vara politiskt korrekta, de är brutalt ärliga.

Det här är ett brev till USA, som svarar på två frågor. Varför slåss vi mot er och vad vill vi att ni ska göra.

De slåss för att USA dels anföll dem, dels hindrar dem att göra som de vill i sina egna länder. De menar att USA huvudsakligen anföll dem genom att tillåta att Israel bildades där det borde varit Palestina. "The blood pouring out of Palestine must be equally revenged." De är också sura över att USA stödjer regeringarna i deras hemländer, som i sin tur hindrar dem från att införa Sharialagar, alltså religösa lagar. Koranen blir lagen, punkt. Genom hela texten återkommer dessa regeringar på hemmaplan och de är lika stora fiender som västvärlden, därmed är det inte svårt att förstå terrorattacker i Saudiarabien och Egypten.

"Under your supervision, consent and orders, the governments of our countries which act as your agents, attack us on a daily basis. These governments prevent our people from establishing the Islamic Shariah"

Anledningen till att de dödar civila i t ex USA är att dessa stödjer den politik som förs genom att välja dessa ledare, därför är de medskyldiga. Hur det rättfärdigar att döda människor i arabvärlden, som inte får rösta, vet jag inte. Kanske för att de inte ansluter sig i kampen mot sina egna regeringar.

Så den andra frågan, vad de vill att vi (USA) ska göra. "The first thing that we are calling you to is Islam." Sen vill de att vi ska sluta med allt omoraliskt vi sysslar med och helt enkelt leva efter religionens lagar. "You separate religion from your policies, contradicting the pure nature which affirms Absolute Authority to the Lord and your Creator." Och så en intressant fråga som troligen är kärnan i hela tron:
"How is it possible for Allah the Almighty to create His creation, grant them power over all the creatures and land, grant them all the amenities of life, and then deny them that which they are most in need of: knowledge of the laws which govern their lives?"
Ja, det verkar ju dumt om nu Allah är så allsmäktig att vi ska hitta på egna lagar att leva efter. Och låt mig gissa att de inte gillar att Svenska kyrkan separerades från staten.

Bland det omoraliska vi sysslar med är att tillåta ränta, som dessutom gjort att judarna har lyckats ta kontrollen över ekonomin. De gillar inte heller sprit och droger, sex, homosexualitet och skiljsmässor. Och vad sägs om det här:

"You use women to serve passengers, visitors, and strangers to increase your profit margins. You then rant that you support the liberation of women."

Tänk på att detta skrevs 2002, innan anfallet på Irak. De avskyr vårat sätt att leva och tycker att vi borde ge blanka fan i hur de lever i sina länder. Att deras sätt att leva skulle innebära totalt ofria samhällen med religiös diktatur är inte vår business. Uppenbarligen skulle de inte heller låta oss vara ifred bara vi lät dem vara i fred. Möjligen till en början tills de lyckats inrätta sina egna diktaturer i arabvärlden, sen ska resten av världen frälsas, vare sig de vill det eller inte. Den som går emot Allah den Allsmäktige och hans lära är med Satan, och han måste stoppas med alla medel.

3 kommentarer:

Wille sa...

Ehm, mitt förnamn stavas "Wille" och inget annat. :)

Att bli kallad för "Willie" är framförallt jobbigt om man bor i ett engelskspråkigt land..

Anonym sa...

It's the Caliphate, stupid!

Mathias Sundin sa...

Sorry Wille =)