2005-07-27

Sossarnas retoriska problem

En lokal debatt i Norrköpings Tidningar sätter fingret på sossarnas problem att möte moderaterna. Debatten börjar med att SSU-ordföranden i Östergötland angriper moderate riksdagsledamoten Stefan Hagfeldt. Han påstår att Carl Bildts regering höjde fastighetsskatten (som Hagfeldt tidigare ondgjort sig om) från 1,2 till 1,5% och att Hagfeldt inte ens är överens med Reinfeldt i frågan. Han avslutar med: "Vem kan lita på Stefan Hagfeldts utsvävande löften efter detta?"

Stefan Hagfeldt svarar några dagar senare och fullständigt mosar den stackars Karlsson: "Sanningen är att riksdagen tog beslut den 13 juni 1990 (proposition. 1989/90:110) att fastställa skattesatsen till 1,5 procent." Alltså var det sossarna som höjde den och vem kan lita på Karlssons utsvävande löften efter detta?

Han visar sedan på att den borgerliga regeringen sänkte fastighetsskatten på hyreshus från 2,5 till 1,5%. Han drar sedan paralleller till SSUs medlemsfusk, lögn som lögn liksom och avslutar med ett förklara att han och Reinfeldt är helt överens om fastighetsskatten. Hagfeldt är nämligen tillsammans med två andra moderater utsedda att handlägga dessa frågor i skatteutskottet och citerade i sitt tidigare inlägg (det som Karlsson angriper) moderaternas ekonomiska motion till riksdagen.

Mer bortgjord är svårt att bli. Vad Karlsson än gör så framstår han som dagens jubelidiot. Bäst är väl att helt knipa käft. Men nej då, han svarar i dagens tidning och det är här som det riktigt intressanta utspelar sig. Han försöker få det till att många moderater är obekväma med u-svängen, att mörkermännen fortfarande finns kvar, att han är stolt över att vara med i SSU, att moderaterna försöker vara bättre sossar än sossarna själva och att han har stor respekt för Hagfeldts långa politiska engagemang. Men inte med ett ord nämner han sitt feta klavertramp tidigare.

Den sista artikeln är ett desperat försök att ta till alla metoder som finns samtidigt. Det funkar inte att skrämmas med högerspöket, så då måste man hitta på att det finns mörkermän kvar. Och om moderaterna är bättre sossar än sossarna själva, det är väl just det m hoppas ska fastna hos väljarna. Så måste han försvara SSU litegrann och försöka vara lite artig mot Hagfeldt så han inte ska slakta honom igen.

Sossarna vet just nu inte vad de ska säga eller göra. Det gamla funkar inte, de har inget nytt, de är själva den överklass de vill att moderaterna ska vara. Det är kaos i sossarnas hjärnor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Just det.
http://www.rolfner.se/blog/index.php?blog=2&title=varfor_leker_sossarna_oppositionsparti&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Däremot tror jag att Högerspöket = skrämseltaktiken, kommer att funka valet 2006 också...

Monica
http://rolfner.se/blog