2005-07-28

Förenade i sitt USA-hat

När man läser vad bin Laden och andra islamister vill och tycker så är hatet mot framförallt USA framträdande. Inte bara deras utrikespolitik utan lika mycket sättet att leva med kapitalism och annat omoraliskt.

Det är väl troligen det här USA-hatet som gör att debattörer som Åsa Linderborg och Ali Esbati känner någon slags samhörighete med terroristerna. Jag tror ingen av dom vill ha en diktatur som bygger på religiösa lagar, men att det samhälle de förespråkar leder till diktatur har vi sett många exempel på. Men som sagt, det är inte det som förenar dem, utan USA-hatet.

Hatet förblindar och gör att de kan ursäkta och försvara det mesta terrorister gör.

4 kommentarer:

Wille sa...

Carl:
Jag tror en diskussion om "rättvisa" går helt förlorad på folk som godtar våldsamt massmord av oskyldiga civila.

....vilket när man tänker efter är rätt ironiskt om man ser till vänstern och deras användande av ordet "rättvisa".

Robert Nordman sa...

Nej, som Wille säger är det ingen mening med att tala om rättvisa eller ej när det gäller dessa extremistgrupper. Skulle man fråga någon av dem vad rättvisa är så skulle svaret bli något i stil med "den enda rättvisan kommer genom fullständig underkastelse."

Det är inte för inte man kan dra vissa paralleller med en av de allra tidigaste terroristgrupperna i den delen av världen, haschischinerna (senare förenklat till "assasinerna").

Att det däremot är lite snävt att i sammanhanget - om man söker djupare förståelse i hur inrotat vissa tankegångar är - kommenterar jag vidare i en annan (nyare) post på denna blogg.

Anonym sa...

Eller som han sa, Alexis de Toqueville (idag är det 200 år sedan han föddes, tack Dennis Josefsson för påminnelsen):

In politics shared hatreds are almost always the basis of friendships.

modafinil bulk supplier sa...

Read your blog it was really interesting. Great Work and keep Updating !
Kamagra bulk supplier and careprost bulk supplier