2005-07-07

Vad gör man i Almedalen nu?

Det mesta som går att säga om attacken i London sägs ändå så det är ingen idé att jag också gör det. Jag tänkte istället kommentera en annan sak i anslutning till det. Almedalen hamnar naturligtvis i rejäl medieskugga en sån här dag och vad bör främst Lars Leijonborg göra? Han ska hålla tal idag och jag förmodar att det skulle handlat en del om skolpolitik.

Att ställa in talet är ingen idé, däremot bör han snabbt skriva om det till ett utrikespolitiskt linjetal. Det är alldeles för lite diskussion om utrikespolitik i Sverige, vi diskuterar knappt EUs framtid. Folkpartiet har många vettiga åsikter inom utrikespolitiken och vad som ska göras i kampen mot terrorismen.

Ta på dig ledartröjan Lars, och visa var folkpartiet står i utrikespolitiken.

UPPDATERING kl 20.01
Det verkar som det var just precis det Leijonborg gjorde också, han fokuserade dock helt på terroristbekämpning enligt Rapport. Får kolla på talet sen.

1 kommentar:

Niklas Frykman sa...

Jag tycker Leijonborg skötte detta bra. Han tog upp relevanta åtgärder, skällde inte ner regeringen i onödan och uppträdde statsmannamässigt. Det märks i pressade lägen vem i Alliansen som är mest rutinerad...