2005-07-08

Vi kan inte gömma oss

I TV4s Nyhetsmorgon pratar de om att Sverige brukar hålla sig utanför i sådana här konflikter, det stämmer bra. Och det har vi klarat oss bra på, hur fegt det än är. En del verkar antyda att det är bra att vi sitter tysta i vårat hörn av världen nu också, eftersom det är just Danmark och Italien som pratas om som nästa mål. De tillhör båda alliansen i Irak. Och visst är risken mindre för en attack i Sverige än i Danmark.

Men, det finns ett stort men. Vår flathet och feghet i Sverige gör inte att vi skyddar svenskar. I London bor ca 40 000 svenskar och många tusen var där och semestrade. Hittills finns ingen rapport om att någon skadats eller dödats, men svenskar kommer drabbas var helst i världen som attentat begås.

Så vi borde bryta med vår tradition att låta andra göra grovjobbet, för argumentet att vi skyddar svenskar håller inte längre.

8 kommentarer:

Wille sa...

40 000 svenskar? Kanske i Londons stad, jag har hört siffror på 100 000 svenskar i "greater London" området.
En siffra som jag inte betvivlar då det i väst- och nordväst london är vanligare att höra svenska talas än engelska med brittisk accent..

Anonym sa...

"An appeaser is one who feeds a crocodile - hoping it will eat him last."
-Winston Churchill

Robsten sa...

Göra grovjobbet? Och vad får dig att tro att vi skulle klara av att överhuvudtaget göra något grovjobb?? I det här landet är det politisk korrekthet och jämstäldhet som räknas, allting annat är tydligen satt på undantag, vi gör nog bäst i att hålla oss undan, vi klarar inte längre av att göra något grovjobb. I restjugoslavien vägrade vi att förse de kroatiska styrkorna med vapen, det är ju inte en svensk linje, följden blev att kroatiska kvinnor o barn blev slaktade på det mest brutala sätt, men, vi följde ju vår svenska ickevåldslinje och de svenska politikerna kunde klappa sig på bröstet och gratulera sig själva till hur stora fredsvänner vi är.

Bulten i Bo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulten i Bo sa...

Så vi borde bryta med vår tradition att låta andra göra grovjobbet

Grovjobbet?

Du har tydligen inte läst din Billy McCormac så bra, för du kan väl inte gärna mena att utdelning av leksaker är något grovjobb?

Men visst, du och dina folkparti-kompisar kan ta initiativet själva och "bryta med er tradition". Det finns säkert möjlighet att söka upp de amerikanska eller uzbekiska värvningskontoren och anmäla er som frivilliga.

Låt bara oss andra slippa!

Jefferson Smith sa...

bulten i bo:

Så ditt motstånd till invasionen av Irak är för att du tror de bara delar ut leksaker till barn när de är där?

Man förstår att Saddam flydde hals över huvud. Skräckinjagande.

Idiot.

Bulten i Bo sa...

Så ditt motstånd till invasionen av Irak är för att du tror de bara delar ut leksaker till barn när de är där?

Ja, det kan hoppa upp och sätta dig på. Dela ut av offentligt fiansierade leksaker utan minsta krav på motprestation, vilken socialism! Skulle Johan Norberg få se detta skulle han bli vansinning.

Snart börjar dom väl skriva av barnens skulder också!

Anonym sa...

Hur ställde sig Sverige under kriget mot nazismen?
Svar: Vi är neutrala.

Hur ställde sig Sverige när Europa hotades av ett Sovjetiskt kärnvapenanfall?
Svar: Vi är neutrala.

Hur ställer sig Sverige när västvärlden angrips av islamisternas terrorattacker?
Svar: Vi är neutrala.

Att vara svensk är att vara feg och böja sig för fascisterna.