2005-07-23

2008: Ohio blir ett slagfält

Ohio en av de så kallade battleground states, en stat som kan tippa åt vilket håll som helst i ett presidentval och kan avgöra hela valet. I förra valet förblev Ohio i republikanernas ögo, vilket så klart demokraterna måste ändra på om de ska erövra presidentposten 2008. Så det är inte för inte som de i helgen lägger sitt Democratic Leadership Council i Columbus, Ohio.

Det är huvudsakligen tre demokrater som håller i arrangemanget, samtliga med möjliga presidentambitioner 2008. Den avgående ordföranden för DLC senatorn Evan Bayh, den tillträdande ordföranden Tom Vilsack, guvernör i Iowa - en annan battleground state - och senator Hillary Clinton. Hennes make Bill använde just DLC som ett led i att skaffa sig en nationell plattform för att så småningom erövra presidentposten.

Men republikanerna är inte dummare än att de också lägger en stor ledarskapskonferens i Ohio, nästa år i april.

Om någon läsare funderar på att åka över inför presidentvalet 2008 så är nog en battleground state likt Ohio att rekommendera. Jag åkte till NY och Washington DC där det visserligen var väldigt intressant att vara, men stendött kampanjmässigt. Båda är solklara vinster för demokraterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

hoho...känner du en som känner Karl Rove? Han har det inte så lätt i dessa dagar. Ang Ohio så verkar det luta åt att Demokraterna tar över igen. En klar indikation för detta var kongressvalet i Ohios 2:a distrikt där Paul Hackett stod mot Jean Schmidt och förlorade med bara 4000 röster. Det var det bästa valet på 30 år där för demokraterna. Så visst Ohio blir en nagelbitare...igen...