2005-05-25

Dan efter dan

Känns lite som luften gick ur politiken, så här dan efter dan. Själv har jag befunnit mig i en park tillsammans med de andra borgerliga partierna från Allians för Norrköping. Trevligt, men tipspromenaden gick inte sådär värst för mig som inte är infödd norrköpingsbo. Människorna i alliansen verkar trivas ihop och arbetet i grupperna går bra. I höst är det dock dags att leverera och smekmånaden med media är över.

Angående gårdagens debatt så var Sifo-undersökningen intressant som utsåg Reinfeldt till mycket knapp vinnare. Därmed är han en stor vinnare. Många hade nog känslan att Persson kunde ha vänt skutan igår och tvålat till Reinfeldt rejält. Det gjorde han inte enligt folk som kollade och därmed går Reinfeldt rejält stärkt in i framtiden.

I och med förutsättningarna med en stor borgerlig ledning, massmedia som inte längre gullar lika mycket med alliansen och den oerhört skicklige Göran Persson så kunde Reinfeldt nästa bara förlora. Nu när han inte gjorde det så måste han gå vidare och fortsätta offensiven. Han måste börja prata lite visioner. Jag tror han gör rätt som inte pratar systemskifte, men folk vill ändå höra någon med idéer framåt, lite lagom sådär. Det råder idétorka inom svensk politik. Jag tror väljarna kommer tilltalas av någon som kan prata om lite nytt.

Inga kommentarer: