2005-03-31

Jag heter Göran Persson och jag pissar på dig!

Alla blev väldigt upprörda när Lars Engkvist blev ny ordförande för SVT. Jag reagerade inte så mkt, för vad var det som var nytt egentligen? Men så har jag funderat lite på det och det sätter fingret på något annat mycket intressant.

Regeringen och regeringspartiet är i kris, skandalerna efterlöser varandra och kritiken har varit svidande, inte minst vad gäller utnämningar till olika poster. Kd visade hur stor andel som var s-mäkta i universitetsstyrelser, och vi vet också hur det ser ut i statliga myndigheter och statliga företag - det kryllar av sossar.

Och trots allt detta så vad väljer Göran Persson att göra? Jo, han utnämner inte bara en sosse till ny ordförande för SVT, han utnämner den man som var vice statsminister och skötte regeringen och landet så sent som i somras när Persson var ledig.

Det är att pissa på alla. De i partiet som är kritiska och oroliga, på alla medborgare som tycker det är fel, på oppositionen och på alla som vågar tycka något annorlunda än Göran Persson. Det visar på den totala arrogansen och hur otroligt naturlig makten är för Persson och sossarna.

Hade sossarna agerat annorlunda här hade jag blivit lite orolig för möjligheterna till ett maktskifte. Det hade visat att sossarna kan ta till sig kritik och ändra sig, inte bara med ord utan också med handling. Det hade visat att de redan nu hade börjat reformera sig lite och anpassa sig för att kunna vinna. Dessutom hade det varit smart. Det hade ryckt bort en av alliansens frågor. Vad de än sa i framtiden kunde sossarna säga, "ok, det var lite galet förut, men nu gör vi rätt".

Så här agerar den röda adeln, men den kommer snart bli fråntagen sina privilegier.

1 kommentar:

Robsten sa...

Ja, jag håller med dig angående den röda adeln. Men efter den kommer den blå adeln, tyvärr. Det behövs en demokratisk revulotion, ett paradigmskifte, vad är det för vits med att byta ut den röda adeln mot den blå? Ta evroomröstningen, då gav folket hela den politiska adeln en smocka som satt fint i nyllet