2005-03-30

Ny medlem i folkpartiet

Jag var på en folkpartiträff ikväll med (andra) nya medlemmar och vi skämtade naturligtvis om det senaste tillskottet i partiet - Bert Karlsson.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men väljer nog att skratta. Han älskar att provocera och bättre sätt för Bert att hämnas på Bengt Westerberg är svårt att komma på. Bert är duktig på PR, det får man lov att erkänna. Men åsiktsmässigt är han motbjudande. När han pratar om hårdare tag i skolan, menar han bl a barnaga.

Så frågan som Aftonbladet.se ställer; kommer folkpartiet tjäna på att ha Bert som medlem, eller rättare sagt på det här utspelet från honom. Jag tror det kan locka en del moderatväljare som gillade drag under galoscherna och säkert en del sossar också. Men i andra änden stöter det säkert bort en och annan. Ett litet plus väljarmässigt tror jag.

Men som sagt, Bert Karlsson är skicklig på det han gör, men han bör göra det på något annat ställe än mig.

UPPDATERING några minuter senare:
Nu dementerar tydligen Bert i P1 att han blivit medlem, det vara bara på skoj. Jättekul.

Dessutom skriver Johan Norberg väldigt bra om saken:

"Jag delar inte alla folkpartiets åsikter om integration, men det är direkt osmakligt när socialdemokrater härjar med rasiststämpeln. Folkpartiet vill utvisa mördare och våldtäktsmän – socialdemokraterna utvisar i stället apatiska barn, och utvisar homosexuella till förföljelse i Iran."

Texten bör dock läsas i sin helhet, så gå till Johans blogg och läs.

Inga kommentarer: