2005-01-03

John Kerry for President?

Det är en del som tyder på att John Kerry tänker försöka igen att bli president. Han har sagt att han inte tänker ge upp, att han ska komma tillbaka och han ser till att hålla ihop sin enorma organisation som byggdes upp under valet.

Han har inte givit någon intervju efter förlusten, men har bjudit hem en reporter från Newsweek till sitt hem för att diskutera den nya bok som kommer ut, med rapport från båda valkampanjerna. Om detta möte skriver Evan Thomas.

Al Gore drog sig undan efter sin förlust, fick en mindre depression, blev fet och och skäggig och brydde sig inte värst mycket om de människor som jobbat med honom. John Kerry gör tvärtom. Han försöker trösta, hålla kontakt med väljarna och sin organistion och gör nu comeback i senaten med två förslag om sjukvård och ökade anslag till militären.

Det är en lång tid till nästa val, inom politik en hel evighet, och det är svårt att ens gissa, men om vi ska tro gissarna har vi ett demokratiskt primärval med John Kerry mot Hillary Clinton.

Personligen så gissar jag på att Howard Dean tar hem den demokratiska nominering 2008, men förlorar i valet mot Rudy Giuliani.

1 kommentar:

Mathias Sundin sa...

Kul att du kommenterade Oskar, hoppades på det. Vet att du tycker så och först var jag benägen att hålla med dig, men har ändrat mig.

Som jag skrev i inlägget så är fyra år en evighet i politiken och en politiker hinner ändra sig en hel del på den tiden.

Jag tror att Howard Dean kommer försöka bevara det som han gjorde bra, stark gräsrotsrörelse, ganska mkt till vänster. Men inte göra bort sig, utan framstå mer presidentmässig. Kriget kommer inte vara en fråga på samma sätt då, och därför blir han inte lika extrem.
Men han är fortfarande för mycket vänster för att vinna mot en Giuliani.

Karl Rove pratade om att han drägglade på tanken att Dean skulle bli demokraternas kandidat. Det tror jag inte han gjorde för isf är det en extremt korkad kommentar att fälla innan primärvalen ens börjat. Om han drägglar för att det är så lätt att slå Dean så borde han vilja att han vinner, och inte hjälpa till att fälla honom med en sådan kommentar. Så helt chanslös tror jag inte han hade varit.

Så till Giuliani. Håller med om att det svåra för honom är att bli nominerad, blir han det tror jag han vinner ganska lätt, just för att han är så pass liberal.
För att ta sig igenom primärvalen får han helt enkelt då försöka föra fram sådana frågor som går hem hos republikanerna, men inte är alltför stötande för demokraterna. Klarar han av den svåra balansen hela vägen, även efter nominering så är hans USAs nästa president.