2005-01-02

Citat till avskedsansökan

Johan Norberg har sammanställt en lista med citat från regeringen, UD och framförallt Laila Freivalds.

Jag har tidigare kritiserat framförallt regeringen för långsamt handlande och jag har en hel del kritik kvar, men håller inne med den ett tag. Norbergs lista visar väldigt tydligt att hanteringen av katastrofen inte har gått rätt till.

4 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Tacka vet jag den dagen då Timbrosfären bildar regering och utrikesminister Norberg kommenterar händelsen med att "Hade de bara haft förstånd att inte vara så fattiga så hade inte detta hänt"

http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=12&year=2004#738

Thomas sa...

Bulten: Var påstår Norberg att det är på grund av oförstånd som människorna i de drabbade länderna är fattiga? Vad jag kan se så säger han bara att man inte hade råd med vettig varningsutrustning just på grund av fattigdomen, men ingenting om vad denna beror på. Visst kan man kritisera det påståendet om man har lust, men låt gärna halmgubbarna vara.

Bulten i Bo sa...

Bläddra runt på Timbros och Norbergs hemsida och du ska finna hur deras "utrikespoltik" är upplagd. Dvs, genomför den globala kapitalismen och allt ordnar sig!

Nu har dom visst skaffat sig lite problem när en av medarbetarna verkar ha hyllat Pinochets politk lite mer än vad som var meningen. Kommer snart en artikel om det på min hemsida!

Jefferson Smith sa...

Jag tror jag talar för alla när jag säger att vi väntar med oerhörd spänning på den artikeln.