2004-11-19

Ingen SSU-skola

SSU har nu fått nej av Skolverket, på sin ansökan om att starta en friskola grundad på demokratisk socialism. På schemat stod bland annat kampsånger och marscher.

Ansökan var skapad för att få en debatt om de religösa friskolorna, som SSU menar inte kan undervisa sakligt.
En smart PR-grej och de får fram sin poäng ganska tydligt, även om ansökan är utformad så att de skulle få nej. Bland annat defininerar de inte demokratisk socialism och så har de plockat bort religionsundervisningen. Då är det omöjligt att få ja.

Skulle de verkligen viljat ha debatt så skulle de utformat den så att den gått igenom och sedan startat skolan. Men vad ska de med ytterligare en sosseskola till? De har ju redan alla universitet och högskolor.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen tycker jag det är otroligt töntigt grepp att ta till.
Anklagelserna att Skolverket har dubbelmoral och att "de är rädda för debatt" får jag faktiskt inte ihop alls. SSU-medlemmarna har seriösa bristfälligheter i logiskt tänkande, vad det verkar.
Men det är ju ingen nyhet.

Nä, ungefär såhär reagerar jag på såna här grejer: Zzzzz.....

//CS.

Mathias Sundin sa...

Ja, deras ansökan föll på ganska självklara punkter, det hade även kristna skolor gjort.

Men det är en smart PR-grej.

Anonym sa...

Mja, om man tar bort "smart" från den meningen så stämmer det definitivt.

Personligen tycker jag att för att PR-grejer ska vara smarta, ska de innehålla lite substans och inte enbart pocka på uppmärksamhet.

Eller går allting att sälja med mördande reklam?

Mathias Sundin sa...

Innehåller substans. Sätter fingret på en viktig fråga. Det hade dock varit ännu smartare om de utformat sin ansökan så att den gått igenom, trots att den skulle bygga på demokratisk socialism.