2004-09-12

Skolbarn demonsterar för terrorister

Man upphör aldrig att förvåna. I helgen hade kommunisterna terrorkonferens och nu är det dags för skolbarn från Örebro att demonstera för terrororganisationen mujahedin.

En skola i Örebro fick erbjudandet att åka till Bryssel och bla delta i en demonstration. De fick delar av resan betald men har också tagit av skolans pengar (skattepengar) för att finansiera trippen. Rektorn verkar otroligt korkad och borde få avsked på grått papper:

Rektorn är medveten om att Mujahedin kallas en terrororganisation, men har hört av den nyanställde läraren att anklagelsen saknar grund.

Mujahedin är terrorstämplade av USA och EU, men vad är det väl det jämfört med en nyanställd lärare? Dessutom slåss mujahedin i Irak mot koalitionens trupper och även irakiska soldater. Avskedad på grått papper var det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jisses, mycket ska man läsa innan ögonen trillar ur.

"- Vi ser det som en del av studiet i SO-ämnena, säger rektorn Göran Hedman till TT."

Det är F-N inte en lärares uppgift, eller en skolas, eller ett ämnes - att ta ställning på det sättet. Visst är det bra att de vänder sig emot regimen i Iran men att ställa upp som nyttiga idioter för en terrorstämplad organisation med islamistisk marxism på agendan är fanemej inte klokt nåntans.

/daniel, subjektiv.se

Mathias Sundin sa...

Håller med. Jag tycker inte en skola ska demonstera för någonting alls, ingen politisk värdering på något sätt. Uppmana gärna barnen att engagera sig i olika rörelser på sin fritid, men föreslå inte något sätt vilken rörelse det ska vara.

Dennis sa...

De tittade visst bara på. Och de var i Bryssel för att lära sig om EU och demokrati. Fast det är lustigt att de gör det när parlamentet denna veckan befinner sig i Strasbourg.
http://utantitel.blogspot.com/2004/09/ville-bara-frga.html