2004-09-12

Förfalskningar från Kerrykampanjen?

Jag skrev tidigare om Bushs tjänstgöring i Nationalgardet under Vietnamkriget. Nya dokument visade att han avvek från tjänsten och blev av med sin pilotlicens pga en missad läkarundersökning och att det även hade förekommit olagliga påtryckningar för att Bush skulle få goda vitsord. Dessa dokument verkar dock vara en förfalskning. Att de har avslöjats kan Bush tacka bloggarna för.

Bloggen freerepublic.com skrev redan 19 minuter efter programmet i CBS, som presenterade dokumenten, att de inte såg helt riktiga ut. En stund senare pekade en annan person, Buckhead, på samma blogg ut fel i de tecken som användes i dokumenten, dessa fanns inte på dåtidens skrivmaskiner. Upptäckten spred sig till andra bloggar som undersökte saken förfalskningen var ett faktum. 12 timmar efter upptäckten var nyheten ute i mainstreammedia.

Bloggar är något av det bästa som har hänt yttrandrefriheten.

I slutet av artikeln i LA Times ifrågasätts om det inte är de olika kampanjerna som använder bloggarna för att sprida rykten och nyheter som denna. En konspirationsteori som fördes fram av demokraterna är att Bushkampanjen hittade på dokumenten och sedan också avslöjade dem.

"All hail Buckhead", skrivs det på en blogg.

"Here, here", skriver en annan. "But how do we know Buckhead is really not Karl Rove…. "

Säkert kan någon annan blogg avslöja det isåfall.

1 kommentar:

Mathias Sundin sa...

Nej, lika lite som man ska utgå från att det är republikanerna. Omöjligt att veta i dagsläget, vilken kampanj som ligger bakom.