2004-08-04

Here we go again!

Verkar som om en väpnad fritagning precis har ägt rum från Norrtäljeanstalten. Är det sant så lär Bodström inte få det helt lätt närmaste tiden. Kanske kommer han tom tvingas till att avbryta sin semester, som han har hunnit påbörja igen efter förra rymningen.

UPPDATERING
Tre män har fritagit tre interner, enligt de senaste uppgifterna. De var beväpnade med automatvapen.

UPPDATERING 2
Hörde precis att bilen de använde för att forcera porten in till fängelset tillhör en tidigare intern på anstalten. Verkar ju vara ett riktigt ljushuve som använder sin egen bil.

UPPDATERING 3
Hittills inte ett pip från Thomas Bodström, men opppositionen upprepar sina krav på avgång som de började med vid rymningen från Hall. Jag håller med, nu börjar det faktiskt bli ganska pinsamt. Varför händer ingenting? Om vi bortser från att sossarna nu har haft makten i tio år på raken och istället tar rymningen från Kumla för ett halvår sen som riktmärke. På den tiden borde alla problem med insmuggling av framförallt mobiltelefoner ha stoppats och dessutom borde de ha börjat störta ut dem så de blir värdelösa. Alla rutiner på alla anstalter borde ha hunnits med att gå igenom på den tiden. Det borde vara bra mycket svårare att rymma idag, men det verkar det inte som.
Sen tiden från Hall-rymningen så borde iallafall de mest akuta problemen åtgärdats. En tillfällig höjd säkerhetsnivå borde införts tills dess att metalldetektorer och störningssändare mm, är på plats.
Jag vet inga detaljer men för mig verkar det inte ha hänt ett dyft.

UPPDATERING 4
En av rymlingarna, Peter Bottany, är ordförande i Nationella förtroenderådet, en organisation för fångar. Läs mer i Sydsvenskan och hos bloggaren Gudmundson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hört att det är en bra bil, den där Förd Scorpio.

/C.S.