2004-07-14

Kerrys strategi: Bättre på allt!

Jag har tidigare trott att John Kerry inte skulle utmana Bush om vem som är bäst på att sköta kriget mot terrorismen. Möjligen har jag fel för Kerry verkar gå till attack på minst tre fronter samtidigt: Kriget mot terrorismen, kriget i Irak och ekonomin.

Om ett par veckor hålls demokraternas konvent under parollen: "Stronger at Home, Respected in the World."
Under de fyra dagarna ska Kerry noga presenteras för det amerikanska folket, många känner fortfarande inte till speciellt mycket om honom. Fokus ligger på hur han har tjänat det här landet; först som krigshjälte i Vietnam, åklagare och sedan senator i över 20 år.

Samtidigt ska demokraterna försöka övertyga om att Bush trots allt är en svag överbefälhavare och därmed kunna utmana honom på området kriget mot terrorism. Idag anser fler amerikaner att Bush är en starkare ledare än Kerry och att han kommer att hantera kriget mot terrorismen bättre än Kerry. Vad gäller kriget i Irak så är det nästan dött lopp vem som är bäst, även om Bush återtagit ledningen senaste månaden.

Nu verkar det alltså som att Kerry ska försöka övertyga det amerikanska folket om att han är bättre än Bush på alla områden. Går det bra i Irak och ekonomin fortsätter, och ökar, sin positiva utveckling så kan det vara en riskabal strategi.

Inga kommentarer: