2004-07-17

Granskande journalistik

Fram till nu har det bara varit gulligull med kubasvensken Mehdi Ghezali, men nu ifrågasätter iallafall TT hans berättelse och den artikeln är publicerad i flera stora tidningar. Även Aftonbladet har bemödat sig att luska i Gezalis bakgrund.
 
Han kan inte prestera någon som helst förklaring till vad han gjorde i Afganistan, förutom att han klappat barn... Tidigare har han suttit häktad i ett år i Portugal misstänkt för rån och smyckesstöld. När han greps i en bil så flydde han kompis från platsen. I bilen hittades smycken och en nyckel till Ghezalis hotellrum där polisen hittar motsvarande 5,6 milj kr och smycken värda över 4 miljoner kr. Brott gick dock inte att bevisa så Ghezali släpptes.
 
Jag tror personligen inte på ett dyft av vad han pratar om. Efter Portugal blev han väldigt religös, åkte på resor till Mekka och Medina. Sen försvinner han till Afganistan och grips tillsammans med Al-Qaida-medlemmar. Verkar helt uppenbart för mig att han någon gång under tiden efter Portugal gått med i någon islamistisk organisation och sen åkt för att träna upp sig till fullfjädrar terrorist i Afganistan.
 
Hoppas granskningen fortsätter.

Inga kommentarer: