2004-06-10

Kultur och fritid

Jag har blivit ledamot i Norrköpings kommuns Kultur- och fritidsnämnd och var i veckan på mitt första presidiemöte. Vi ska nu åka runt och bestöka en del av verksamheten, först ut är Konstmuséet imorgon.

Jag har roat mig med att läsa igenom vilka organisationer och föreningar som får bidrag. Det är otroligt många. Kommunen har sina fingar med i spelet nästan överallt (vilket i sig är ett problem). Min spontana funderingar är hur den verksamheten skulle fungera utan bidrag. Hur stor betydelse har kommunens pengar egentligen. Naturligtvis är det olika från fall till fall, men det känns inte helt otroligt att dessa bidrag faktiskt begränsar kreativiteten och entreprenörandan hos många. Se till exempel fallet med rymdresorna.

Den mest intressanta frågan är: Hur ställer man om detta gigantiska system utan att samtidigt förstöra massvis med arbete som lagts ner ute i föreningarna. Många av dem gör ett bra och mycket viktigt jobb.

Jag lär få återkomma i ärendet.

Inga kommentarer: