2004-06-09

Äntligen lite konkurrens i matbranschen

Konsumentverket presenterade idag en rapport om matpriserna i Sverige. Det visar sig att de ligger rejält över EU-snittet. Dock finns det positiva signaler genom hårdare konkurrens genom tyska Lidl och danska Netto.

Själv försöker jag handla på Lidl numera, det är rejält billigare än svenska kedjor. Som alltid när något nytt kommer till byn (Sverige) så blir folk misstänksamma som bara den och börjar sprida rykten. Personalen får inte prata med de som handlar där, är ett sådant. Lidl-husen är fula och förstör den fina statsbilden (i Finspång!), stod det i en insändare. Lidl är bara ute efter att tjäna pengar, slog en annan fast. Till skillnad från ICA, Coop och de andra som gör det helt ideelt för konsumentens bästa.
Någon miljöpartist var också upprörd över att en del av personalen som hade provanställts i början, kanske inte fick fortsätta sina jobb när prövotiden gått ut! Tänk vad hemskt. Dumma, elaka Lidl anställer inte personer som inte gör sitt jobb tillräckligt bra.

Jag kan förstå att en del personer väljer bort Lidl pga bristande miljöhänsyn och väljer att handla andra, dyrare varor i andra affärer. Det är just det som är kapitalism. Du ska kunna välja det som du själv vill. Är det billiga priser som är viktigast handlar du i den billiga butiken. Är det miljöhänsyn handlar du i en annan.
Tack vare Lidl har vi i Sverige nu lite större valmöjlighet

Inga kommentarer: