2004-06-15

Granskning av Junilistan

Sent ska syndarn vakna. Nu granskar medierna Junilistan utan och innan. Det är så dags nu. Igår var det hemma-hos-reportage hos en av finansiärerna, miljardären Mats Qviberg.

Idag finns det en artikel om Nils Lundgrens fastighetsaffärer och en om Lars Wohlins dito. Där står också att Wohlin fick 31 miljoner när han slutade som VD på Statshypotek. I ytterligare en artikel småtjafsar Wohlin och Lundgren lite grann. Wohlin tycker bla att Lundgren tar mycket plats. Lundgren kommer med ett smått häpnadsväckande uttalande:

Vi är förhållandevis olika. Inte bara politiskt och ideologiskt.

Det är just det som är själva grejen med Junilistan. De har inte samma politiska eller ideologiska övertygelse. Hur blir det då i parlamentet egentligen? Väljarna har inte en aning om hur de kommer rösta. De vill ha ett mindre byråkratiskt EU. Jaha? Vad exakt betyder det? Var går gränsen för vad EU ska bestämma och för vad staterna ska bestämma? Tycker Lundgren och Wohlin lika där? Hade partierna och medierna tagit dem på allvar kunde de pekat på dessa frågetecken. Kanske hade Junilistan till och med ett bra svar.

Sen kan man ju fråga sig hur många sossar som hade röstat på Junilistan om de vetat lite mer om partiets bakgrund. Miljardärer som backar upp dem, själva är de miljonärer och fd direktörer. Inte direkt den populäraste delen av svenska befolkningen just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

aha, så de är inte populärt att vara rik? skit i mainstream, junilistan r0xx0rs phett ändå ;P