2004-06-16

Östling tar bladet från munnen

Leif Östling, VD på Scania, fick mycket kritik förra veckan när han sa att ersättningsnivåer för arbetslösa borde halveras. Nu dundrar han på igen. Äntligen någon som skiter i att vara politiskt korrekt. Här är några godbitar:

Om invandring (som ska vara fri): "Ju fler som kommer hit, desto bättre.[...]"Scania hade aldrig varit det företag det är i dag utan den arbetskraft med invandrarbakgrund som vi har varit beroende av ända sedan 1950-talet.[...]"På Scania har vi inte någon känsla av att folk kommer hit bara för att leva på socialbidrag. Göran Persson är en extrem opportunist. Han flörtar dels med LO, dels med rasistiska krafter inom partiet när han säger så där."

Om ersättningsnivåer: "Jag minns när vi införde karensdagen 1993 här på Scania - då blev Scanias anställda 40 procent friskare på två månader."

Om kvotering: "En osedvanligt dum idé."

On Junilistan: "Jag tycker att deras initiativ känns fräscht, även om jag inte sympatiserar med deras åsikter. De visar att det behövs alternativ till de etablerade partierna som mest sitter och drömmer om den gamla goda tiden."

Leif Östling behövs i svensk debatt.

Inga kommentarer: