2013-06-11

TBD...

Hillary Clinton har börjat twittra. Hon driver i sin första tweet med den omåttligt populära bilden av henne ombord på ett C17-plan där hon sitter med solbrillor och kollar sin telefon. Den bilden skapade internetfenomenet Texts from Hillary, där folk hittade på möjliga sms som hon skickade.


I sin profiltext på Twitter skriver hon:


Det sista, TBD - To Be Decided, har skapat en ny våg av spekulationer, som Clinton självfallet förstod. Jag tillhörde de som trodde på henne när hon sa att hon inte hade bestämt sig angående en ny presidentkampanj, men jag inser att jag hade fel. Hillary Clinton tänker ställa upp, om inte omständigheterna förändras drastiskt.

Något som kommer jaga henne hela vägen i kampanjen är Benghazi. I ett par nya undersökningar tappar hon i favorability. Minus 12 procentenheter hos Bloomberg, minus 15 procentenheter hos Quinnipiac. Efterspelet till attacken mot amerikanska ambassaden i Benghazi får skulden för tappet.

Hillary Clinton är fortfarande storfavorit, men jag påminner om mitt inlägg från maj om läget inför valet 2008. John Kerry låg tvåa i mätningarna, Barack Obama fanns inte ens med.


Inga kommentarer: