2012-12-11

Ditt och datt

Charlie Crist, tidigare guvernör i Florida, tidigare senatskandidat, tidigare republikan, tidigare independent och numera demokrat försvarar partibytet. Han kommer med det klassiska argumentet att det var partiet som ändrades, inte han. Det är, milt uttryckt, bullshit. Partiet kanske har ändrats, men det var inte därför han lämnade. Han gav upp republikanska partiet för att ha chans att bli senator, och gjorde det först när han förlorade mot Marco Rubio i primärvalet. Politiker som Crist är pinsamma.

Republikanska partiet ska nu obducera sig själva och se vad som gick fel i valet.

Nikki Haley, South Carolinas guvernör, som nu får möjlighet att utse Jim DeMints ersättare i senaten kommer inte utse en temporär senator som bara sitter fram till valet 2014. Jag skrev häromdagen om röran som DeMint ställer till.

John McCain gillar inte tanken på att Susan Rice, USA:s FN-ambassadör, skulle bli utrikesminister. Nu vill han ha en plats i utrikesutskottet, så han därifrån kan stoppa henne om president Obama nominerar henne till posten.

Ett antal republikaner har efter valet brutit med republikanernas hårdnackade motstånd till att höja skatter. The Fix har sammanställt en lista över vilka dessa personer är.

Mitt Romneys chefstrateg, Stuart Stevens, talar ut om valresultatet och kampanjen.

2 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Rolig dissning av Charlie Crist - ett mer emotionellt ställningstagande än du vanligtvis brukar göra :P

Mathias Sundin sa...

Finns gränser, även för en fair and balanced betraktare som jag =)