2012-12-08

Ditt och datt

En av de potentiella presidentkandidaterna 2016 är New Yorks guvernör, Andrew Coumo. Han är populär till vänster i partiet efter att ha drivit igenom gay marriage i delstaten. Men alla liberals gillar inte honom.

Apropå gay marriage så kommer frågan upp i Högsta domstolen i vår. Men den politiska striden är över, menar The Fix och hänvisar till opinionsläget.


Charlie Crist var populär, och solbränd, guvernör för republikanerna i Florida som ville bli senator. Så råkade han omfamna president Obama, både bokstavligen och säga något positivt om hans stimulanspaket. Det gav utmanaren i det republikanska primärvalet, Marco Rubio, övertaget och Crist bytte till independent för att ändå kunna ställa upp. Han förlorade som bekant ändå, och väljer nu att byta till demokraterna för att kanske ha chans på guvernörsposten igen år 2014.


Sheldon Adelson och hans fru var de privatpersoner som spenderade mest pengar under senaste valet. Tidigt med stöd till Newt Gingrich, sedan även till Mitt Romney. Även i slutet höll han tempot uppe, med 33 miljoner dollar i donationer de tre sista veckorna av kampanjen. 10 miljoner till Romneys super-PAC och 23 miljoner till American Crossroads.


Inga kommentarer: