2012-11-07

Större seger än väntat

Som jag skrev tidigare idag trodde jag att det troligaste scenariet var att Barack Obama skulle få 303 elektorröster och därmed förlora Florida.

När jag följde rösträknandet i Florida ledde ett tag Mitt Romney, när sedan sydöstra delen av delstaten kom in drog Obama ifrån, men kvar fanns i huvudsak The Panhandle, i nordöster, med tungt republikanskt stöd. När sedan resten av Panhandle kom in och det ändå fanns kvar röster i sydöstra sa jag i SvD.ses webbsändning att detta är klart.

Romneys enda chans att vinna var genom att ta hem Florida, Virginia, Ohio och Colorado. Föll någon av dessa föll Romney. Florida var först att definitivt falla.

Därmed vill jag gratulera Barack Obama till ytterligare fyra år i Vita huset.

Jag återkommer med analyser om varför han vann och Mitt Romney förlorade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta känns som en klockren seger för Obamas kampanjorganisation. Obama got out the vote, don´t you think Mr Shoeleather Politics?