2012-11-17

Recension: Bättre än Thomas Bodström

Nu även på iBooks.
Det har tickat in två ytterligare recensioner av Till varje pris

Nystartade Frivärld Magasin skriver:

"Närmast till hands för en jämförelse ligger Tomas Bodström och ur denna tvekamp kliver folkpartisten som självklar vinnare." 

"Sundins debutroman är inte bara laddad med stora kunskaper om den amerikanska politikens rävspel, den är också synnerligen välskriven och -disponerad."

"Till varje pris lånar sin form från amerikanska deckare och bjuder på gastkramande spänning från början till slut. Det finns stunder – visserligen korta men ändå – då boken snarare påminner om amerikanska giganter som Grisham och Connelly än om Bodström."

Frivärlds recension ska läsas med viss spoilervarning. De avslöjar långtifrån hela handlingen, men en bit av den.

Bloggaren Johan Eriksson, Right Wing Liberal, skriver så här (och som enligt egen utsago hindrades i helgens arbetet att montera en bokhylla, eftersom han ville läsa klart boken):

"Boken är läsvärd av två skäl. Först och främst är Sundins förståelse för hur amerikansk valkampanj fungerar svårslagen, vilket gjort hans blogg i ämnet den kanske mest läsvärda på svenska. Det ger romanen en bra grund att stå på, och det är intressant att följa hur kampanjen resonerar kring utspel, pengainsamling, reklamfilmer och hur man hanterar sina motståndare. Det andra skälet är att det helt enkelt är en spännande och medryckande thriller, med en väl uttänkt intrig."

Boken köpes enklast via LBJförlag.se (både tryckt och ebok), via Dito.se (ebok) eller iBooks (ebok).