2012-11-05

Gallup igång - Obama på väg tillbaka

Gallup har haft paus några dagar kring stormen Sandy och återupptog sina mätningar 1 november. Nu har de presenterat fyra dagars mätningar.

Innan de slutade mäta stod Mitt Romney51% och Barack Obama46%, en ledning på 5%-enheter.

Nu leder fortfarande Romney, men är nere på 49%, mot Obamas 48%, en minskad ledning med 4%-enheter.

Det stämmer överens med flera andra mätningar som pekar på att Obama hämtat igen sedan Sandy. I RealClearPolitics genomsnitt leder Obama nu med 0,4%.

Nate Silver funderar på om detta just på stormen och den positiva bild som Obama fick och skapade i samband med den. Han menar att mätningarna visserligen visar på just bättre och bättre siffror för Obama, men att den trenden var inledd redan innan Sandy.

Jag har svårt att tro att det var negativt för Obama, med den perfekta hanteringen, beröm från Chris Christie, bra media och allmänna samlingen som sker vid sådana tilfällen så måste det varit positivt. Frågan är ju då som sagt hur positivt. Jag trodde innan att det inte skulle ha så stor effekt, och det tror jag fortfarande, även om Obama fick bättre mediabild än jag gissade.

Det stormen definitivt skapade var att den plockade bort några dagar för Rommey att återta sitt momentum och gjorde det svårare för honom att göra det efteråt.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir klar seger för Obama. Säkra pengar att betta på honom http://www.bettingexpert.com/se/blogg/presidentvalet-2012-odds

Mathias Sundin sa...

Hur säker blir det tror du, procent och elektorsröster?