2012-11-05

Coolt (och läskigt) Obama-mail

Jag är svintrött på alla mejlen från kampanjerna, men idag dök ett riktigt intressant upp från Obama-kampanjen.

Ärenderad:
This is for Steven*

Innehåll:
Mathias --

Do Steven know that they need to get out to the polls and vote?

Reach out to them on Facebook right now and we'll send you a free bumper sticker to say thanks.

This race couldn't be tighter in battleground states, and your friends' votes could make the difference. In 2000, Florida came down to 537 votes. Of all of your Facebook friends, what if just one of them could cast a decisive vote for President Obama?

Sedan låg en bild på min Facebook-kompis Steven och klickade man där kom man till en sida på Obama-Bidens hemsida, med en uppmaning att gå och rösta och en knapp för att låta Obama-kampanjen komma åt min Facebook-sida och nå mina vänner.

Ett väldigt smart sätt, och samtidigr rätt creepy. Man påminns om hur övervakad man blir via Facebook och vilken information man ger omvärlden genom att klicka "gilla" på en sida, som jag exempelvis gjort med Obama.

Samtidigt undrar jag hur välkalibrerad denna innovation är. Min kompis Steven bor i Virginia, så där har de träffat rätt, men jag tror inte han kommer rösta på Obama. Mest möjligt på den libertarianska kandidaten Gary Johnson, och i andra hand på Mitt Romney. Så att påminna honom att rösta är kanske ingen höjdare. Någon annan som fått sånt här mejl?

*Steven heter egentligen något annat.
 

2 kommentarer:

Manintheskies sa...

Hmm nej har inte fått ett sånt här mail trots att jag gillar Obama på Facebook, gillat han på Facebook länge och får aldrig reklam. Inte ens i skräpkorgen.

Manintheskies sa...

Hmm nej har inte fått ett sånt här mail trots att jag gillar Obama på Facebook, gillat han på Facebook länge och får aldrig reklam. Inte ens i skräpkorgen.