2012-11-01

Ditt och datt

Nate Silver instämmer i vad Sean Trende skrev (och jag skrev om igår) angående att de nationella mätningarna och delstatsmätningarna inte stämmer överens. Utifrån delstatsmätningarna borde Obama leda nationellt, och tvärtom för Romney. Han argumenterar dock för att delstatsmätningarna är mer pålitliga.

Obama-kampanjen och Romney-kampanjen är ungefär lika starka på marken, enligt en mätning. Två av tio väljare har blivit direkt kontaktade av någon kampanj, 11% av Obama-kampanjen, 10% av Romney-kampanjen. I battlegroundstaterna har 38% blivit kontaktade, 14% enbart av Obama, 13% enbart av Romney.

George Allens politiska karriär torde definitivt vara över om han inte vinner senatsvalet i Virginia på tisdag. Han var en stigande stjärna i partiet för sex år sedan, då han efter ett eget misstag förlorade mot Jim Webb. Nu lånar han ut en halv miljon dollar till sin egen kampanj, för att kunna matcha Tim Kaines pengaövertag.

2012 års klart mest softa reklamfilm står Richard Tisei för, kandidat till representanthuset från Massachusetts.Barack Obama återvänder till kampanjen idag med besök i Wisconsin, Colorado och Nevada. (Han kommer till Florida först på söndag, då jag redan är hemma i Sverige... surt!)

Michelle Bachmann möter hårt motstånd när hon försöker bli omvald till representanthuset från Minnesota. Hennes presidentkampanj och nationella profil utnyttjas effektivt av hennes motståndare som påpekar hur hon ofta sa att Iowa var hennes hem. Hon leder dock i mätningarna och har ett kraftigt pengamässigt övertag - 12 miljoner mot 2 miljoner. (Shameless plug I: Bachmann satsar i stället på senaten i en viss bok...)

Det sker inte särskilt ofta att en politiker endorsar någon i det andra partiet, men republikanske tidigare senatorn, Chuck Hagel, ger sitt stöd till demokraten, och även han tidigare senatorn, Bob Kerrey. Den senare försöker göra comeback i senaten efter drygt tio års frånvaro. Han fick en Medal of Honor, USA:s högsta militära utmärkelse, för sina insatser i Vietnam men deltog också en attack på civila i byn Thanh Phong (shameless plus II: det kanske ni känner igen från en viss bok...)

Inga kommentarer: