2012-09-27

Obama kör välbeprövad tvåminutare

Några av de mest effektiva reklamfilmerna för Barack Obama 2008 var de två minuter långa, då han pratade till folk rätt in i kameran. Nu upprepar han framgångsreceptet - och det är bra igen.Det inledande budskapet är mycket snygg formulerat:

“When I took office we were losing nearly 800,000 jobs a month and were mired in Iraq. Today I believe that as a nation we are moving forward again. But we have much more to do to get folks back to work and make the middle class secure again.”

Han lyckas påpeka att det var riktigt illa när han tog över, han säger att han tycker att det går åt rätt håll men han håller också med folk om att mer behöver göras.

Som jag skrev inför hans tal på konventet så går han en delikat balansgång. Tar han i för mycket med hur mycket bättre han tycker det är blir folk förbannade för att han är naiv och inte lever i verkligheten. Låter han för negativ säger han indirekt att han misslyckats. Därför är meningarna ovanför briljanta, de klarar balansgången.

Värt att notera i reklamfilmen är att president Bush inte förekommer alls. Det verkar ju ganska rimligt att skrämma väljarna med att Mitt Romney är en återgång till Bush, men tydligen har de sätt i sina mätningar att detta inte funkar på väljarna (trots att de fortfarande har en ganska negativ syn på den tidigare presidenten). Troligen för att det låter som att Obama skyller ifrån sig. Istället gör Obama det utan att nämna Bush, han säger att Romney vill gå tillbaka till "the trickle down economy".

1 kommentar:

E. Ljung sa...

Obama har också en reklamfilm som bara använder sig av Romneys röst när han säger vad han verkligen tycker om de 47% som inte betalar federal skatt blandat med bilder på de grupper som ingår i dessa 47%.

Körs i ett antal swing-states, eftersom uttalandena, trots vad vissa trodde, faktiskt har påverkat väljarna.