2012-09-07

Lunch med kongressdelegation

I tre dagar har en delegation från amerikanska kongressen varit i Sverige. I dag hade jag förmånen att få äta lunch med dom på Timbro.

Det är en tung delegation. Delegationsledare är svenskättade senator Johnny Isakson och med sig har han tre kollegor från senaten, Mike Enzi, Dan Coats och Lamar Alexander samt vår vän från representanthuset, Randy Hultgren.

Senator Lamar Alexander och senator Johnny Isakson.

Det var en intressant diskussion, off the record, så jag ska inte gå in i detalj på vad som sades. De var väldigt intresserade av våra friskolor och hade besökt en igår. Just grejen att alla får samma möjlighet att välja, att pengapåsen som följer med barnet är lika stor oavsett föräldrarnas inkomst, kan kanske bryta ny mark för frågan i USA.

En dålig bild, men detta är senator Mike Enzi och kongressledamot Randy Hultgren. Längre bort Fredrik Johansson på Stockholms Handelskammare och bredvid honom Timbro-bossen Markus Uvell.
Randy Hultgren känner läsare av denna blogg sedan tidigare. Jag träffade på honom första gången i Illinois år 2010, då han var kandidat till kongressen. Han vann, uppenbarligen, och jag hälsade på honom i kongressen tidigare i år.

Hultgren är, som ni förstår, svenskättling och har startat Friends of Sweden Caucus i representanthuset. Isakson har senare startat en motsvarighet i senaten. Det betyder mycket för svenska möjligheter att komma i kontakt med amerikanska makthavare.


Inga kommentarer: