2012-08-11

Romney presenterar VP-kandidat idag. Allt pekar på Ryan

Igår skrev jag att Paul Ryan har en god chans att bli Mitt Romneys vicepresidentkandidat, men att han kommer välja någon annan. Idag kom beskedet att VP-kandidaten kommer presenteras kl 15 svensk tid i Virginia - och alla tecken pekar på att det kommer bli Paul Ryan.Alla rapporter pekar på Paul Ryan. Anonyma källor inom Romney-kampanjen bekräftar att det är han. på Intrade står Ryan just nu på 93%. Inte ett ord ännu på VP-appen där man skulle vara först med att få veta.

Låt mig då kort upprepa lite av det jag skrev igår: 

Ryan har kontroversiella idéer som går att använda mot Romney-Ryan i utvalda väljargrupper. Han är inte i sig särskilt skräckinjagande, istället framstår han som en policynörd fokuserad på ekonomisk politik. Han har en långsiktig vision för USA comeback (vilket Romney antydde i en intervju här om dagen).

Ryan kommer ge energi åt den republianska basen. Hardcore-republikanerna är nog i full sving redan, med Obama-motståndet som främsta drivkraft. De som inte är lika hardcore kan nog vakna till av det här valet, för Ryan är populär i det republikanska partiet.

Vi får på detta sätt - eller skulle kunna få i alla fall - en intressant policy diskussion om USA:s framtid. Det är två ideologier som möts, två riktningar, kanske, kanske - men håll inte andan - kan vi få en debatt om det. Mer sannolikt är att vi kommer dränkas i de lögner och överdrifter som speglat kampanjen hittills.

Snart kommer vi få se vad Obama-kampanjen har förberett för Ryan. Sannolikt attacker om Medicare.

Jag återkommer under dagen! Romney-Ryan ska ut på bussturné i fyra delstater, med start i Virginia.2 kommentarer:

Anonym sa...

Och där dog din nedräkning på första inlägget?

Mathias Sundin sa...

Den gjorde ju det =)