2012-08-30

Buzz om Condi Rice

Paul Ryans tal har tagits emot positivt, även om många faktagranskare har varit kritiska (det kommer de vara nästa vecka på demokraternas konvent också). Den som det dock nog är mest buzz omkring är förra utrikesministern Condi Rice.

The Fix fångar stämningarna alldeles utmärkt:

"The speech she gave is the kind that keeps politicians in the national dialogue for years to come."

Hon pratade utrikespolitik, såklart, men det var den andra halvan, den om värderingar och inhemsk politik som var det nya. Där har hon inte hörts mycket tidigare och sättet hon fångade den republikanska ideologin var imponerande.

Spekulationerna om henne som presidentkandidat 2016/2020 är därmed i full gång. Där skulle dock hennes "mildly pro-choice" i abortfrågan vara en klart större nackdel, än vad den skulle ha varit som vicepresidentkandidat.

Om hon har framtida politiska planer - hennes engagemang i partiet senaste månaderna tyder på det - så kan hon stärka sin position ytterligare under de kommande två månadernas kampanj. Hon har nu blivit en stekhet inbjuden talare och kampanjare för alla republikaner runt om i USA. Det är sådant arbete man behöver göra som framtida presidentkandidat.

Men det behöver inte vara president hon siktar på, det kan vara guvernör eller senator i Kalifornien, exempelvis.

Det ska bli kul att följa!

5 kommentarer:

E. Ljung sa...

Ryan ljög ju lite väl friskt, men du tror att demokraterna kommer ljuga lika mycket på sitt konvent? Eller Ryan kanske inte ljög?

Mathias Sundin sa...

Demokraterna kommer ljuga lika mkt. Eller vad tror du?

E. Ljung sa...

Du är en politiker ut i fingerspetsarna, undvek att svara på frågan om du anser att Ryan ljög eller inte.
Och nej, jag tror inte att demokraterna kommer att ljuga lika mycket, kan ju återkomma i ämnet efter demokraternas konvent och speciellt efter Bidens tal.
Tills dess kan du se om Palins tal från 2008, hon var ljusår från att ljuga lika friskt som Ryan.

Mathias Sundin sa...

Du är misstänksam ut i fingerspetsarna. Om jag säger att demokraterna kommer ljuga lika mycket, vad tror du då jag tycker att republikanerna gör? JA, republikerna ljuger, vrider på sanningen, utelämnar fakta - och så vidare. Precis som demokraterna.

Alltid fascinerande tycker jag med folk som har så mycket partiglasögon på sig att de inte kan se att den egna sidan gör samma sak.

E. Ljung sa...

Som dina partiglasögon som resulterar i att hävda att båda sidorna är lika goda kålsupare?

En tanke, de kanske, trots din uppfattning, inte är det?

Att hitta en lögn hos ena sidan och låt säga 10 hos den andra innebär inte att de är lika goda kålsupare.

Att bara låta områden där ens parti är starkt få rösta längre är inte samma sak som att låta alla områden få rösta lika länge.