2012-03-19

Santorum nollad i Puerto Rico

Rick Santorum borde ha kampanjat mer och solat mindre i Puerto Rico
Det blev 22 delegater till Mitt Romney, 1 till Newt Gingrich och 0 till Rick Santorum och Ron Paul när den lilla ön Puerto Rico röstade i natt.

Romney har blivit öarnas konung, eller något sånt, och har plockat upp ett antal delegater på ställen som Virgin Islands, Guam, Hawaii och nu Puerto Rico.

Egentligen var det bara 20 delegater som fördelades i valet igår. 3 delegater är personliga varv 2 går till Romney och 1 till Gingrich, enligt AP. Eftersom Romney tog över 50% av rösterna tillfaller samtliga 20 honom.

Jag har påmint er flera gånger om att detta handlar om delegater, men att segrar i media och därmed momentum naturligtvis också är väldigt viktigt (det ena ger det andra, och vice versa). Segern i Puerto Rico är nog både och. Ytterligare en delegatseger för Romney, men en som också skickar en signal i media om att Rick Santorum har en rejäl uppförsbacke.

Santorum kan återta momentum genom en seger i Illinois, vilket vore ett hårt slag mot Romney. Men storförlusten i Puerto Rico ökar inte chanserna.

SvD, DN, Expressen, Aftonbladet.

Inga kommentarer: